Program Picture

آموزه‌های نو - فصل ۸

سربازان و صلح
۰۲ خرداد ۱۴۰۲

مقاله اول امروز با عنوان «چرا نظر سربازان برای شرکت در جنگ مهم است» نوشته دیوید لنگنس. و مقاله دوم با عنوان «سه دلیل که ما نمی‌توانیم خالق خودمون رو ببینیم» نوشته کِن مک‌نامارا.

***

پریسا: همراهان عزیز، سلام. پریسا هستم و خوشحالم که امروز هم فرصتی دست داده تا به همراه همکارم فرزاد در کنار شما دو مقاله دیگه از وب‌سایت بهائی تیچینگز رو مرور کنیم.

فرزاد: من هم فرزادم و وقت بخیر می‌گم. امیدوارم هرجا که هستین سلامت باشین.

پریسا: مقاله اول امروز عنوانش هست: «چرا نظر سربازان برای شرکت در جنگ مهم است» نوشته دیوید لنگنس.

فرزاد: و مقاله دوم با عنوان «سه دلیل که ما نمی‌تونیم خالق خودمون رو ببینیم» نوشته کِن مک‌نامارا.

پریسا: دوستان ازتون دعوت می‌کنیم در ده دقیقه آینده با ما همراه باشید.

پریسا: دوستان قبل از اینکه به خلاصه مقاله‌های امروز بپردازیم، بهتون بگم که وب‌سایت بهائی تیچینگز انیمیشن کوتاه جالبی درباره آموزش فضیلت‌های اخلاقی به بچه‌ها درست کرده که اگر مایل بودین می‌تونین زیرعنوان virtual growth به دنبال مجموعه‌ای به اسم Virtues Basket بگردین و اونها رو با بچه‌های خودتون یا بچه‌های که اطراف شما هستن به اشتراک بذارین.

فرزاد: ممنون از این اطلاع‌رسانی پریسا. اگر موافقی بریم سراغ مقاله اول برنامه امروز با عنوان «چرا نظر سربازان برای شرکت در جنگ مهم است» نوشته دیوید لنگنس.

پریسا: دیوید لنگ‌نس روزنامه‌نگار  است و در مجله پی‌ست (Paste) منتقد ادبی بوده. او در حال حاضر برای سایت Bahaiteachings هم مطلب می‎نویسد و هم ویراستار مقاله‌های دیگران است.

فرزاد: یادت باشه این‌جا یه موسیقی کوتاه بگذاری.

فرزاد: در سال ۱۹۱۴، یک نفر از حضرت عبدالبها فرزند ارشد حضرت بهاءالله بنیان‌گذار آیین بهائی می‌پرسه که صلح جهانی چگونه تحقق پیدا می‌کنه؟

پریسا: جالبه. درست چند سال قبل از جنگ جهانی اول. خب جواب چی بوده؟

فرزاد: حضرت عبدالبهاء می‌گن برای جلوگیری از جنگ سه چیز لازمه: اول اینکه بانک‌ها نباید به دولت‌ها برای مخارج جنگ پول قرض بدن. دوم، شرکت‌های حمل و نقل نباید محموله‌های جنگی رو جابه جا کنن؛ و شاید از همه جالب‌تر اینکه سربازان هم قبل از اینکه تیری شلیک کنند باید از فرماندهانشون دلیلی منطقی برای رفتن به جنگ بخوان و بعد تصمیم بگیرن که آیا می‌خوان تو جنگ شرکت کنن یا نه.

پریسا: به قول نویسنده مقاله دیوید، اگر قبل از شروع هر جنگی، این سه قدم برداشته، هیچ وقت جنگی در نمی‌گیره.

فرزاد: باید بگم که من هم با دیوید موافقم. اگر این سه مرحله رعایت بشه، دیگه دولت‌ها تمایلی برای شرکت در جنگ نخواهند داشت چون نه پشتوانه مالی خواهند داشت، نه کسی ابزارالات جنگ رو براشون جا به جا خواهد کرد و نه سربازی خواهد بود که بجنگه و جونش رو برای آمال و آرزوی دولتمردان و سیاست مدارن به خطر بندازه.

فرزاد: بله. البته برای صلح دائمی کارهای دیگه‌ای هم لازمه. حضرت عبدالبهاء به چندین مورد دیگه هم اشاره می‌کنند که اسم یکیش گسترش فرهنگ صلحه. ایشان می‌گن آرمان‌های صلح باید در میان ساکنان جهان ترویج داده بشه و همه باید در مکتب صلح تربیت بشن.

پریسا: همون‌طور که گفتی آگاهی و آموزش اولین و مهم‌ترین قدم‌ها در راه رسیدن به هدف هست. شاید بدون آگاهی و آموزش همه سربازها بدون چون و چرا سرشون رو پایین بندازن و برن خط مقدم که بجنگند. و بدون فرهنگ صلح منظورم هیچ دولت‌مردی حاضر نباشه به سربازها حق انتخاب بده تا بتونن با آگاهی کامل از شرایط موجود تصمیم بگیرن که آیا می‌خوان به جنگ برن یا نه.

پریسا: حالا تصور کن که دولت‌ها حمایت نشن، عموم مردم برای رسیدن به صلح آموزش ببین، دیگه دلیلی برای جنگ نخواهند داشت.

فرزاد: اگر اجازه بدی در تایید صحبتت مضمون یکی دیگه از بیانات حضرت عبدالبهاء رو در تایید صحبت‌هات با تو و شنونده‌ها درمیون بذارم.

پریسا: بفرمایید.

فرزاد: مضمون بیان حضرت عبدالبهاء اینه: هر وسیله‌ای که باعث جنگ می‌شود باید بررسی بشه و برعکس باید برای پیشرفت عواملی که مانع وقوع جنگ می‌شه تلاش کرد، به طوری که درگیری فیزیکی غیرممکن بشه.

فرزاد: دوستان امیدواریم قسمت اول برنامه امروز رو پسندیده باشید.

پریسا: در بخش دوم برنامه امروز با مقاله ای از کِن مک‌نامارا در خدمتتون هستیم با عنوان «سه دلیل که ما نمی‌تونیم خالق خودمون رو ببینیم».

فرزاد: کن مک نامارا الآن بازنشسته است و در غرب کارولینای شمالی زندگی می‌کنه اما قبلا کارش تحقیق و آموزش تعلیم درباره توسعه و پیشرفت بین المللی در صنعت کشاورزی بوده. کن حالا دیگه بازنشسته شده.

news letter image

ثبت نام در خبرنامه