قسمت ۳
بررسی پادکست “دکتر لبخند: دندانپزشک، هنرمند هیپپاپ، فعال اجتماعی و بهائی“، گفتگوی شادی طلوعی والاس با الکس فیضی روحانی.
***
فرزاد: دوستان عزیز صدای ما رو از استودیوی سرویس رسانهای فارسی بهائی در کانادا میشنوید با یک برنامه دیگه از مجموعه برنامههای آموزههای نو. من فرزاد
پریسا: و من پریسا این بار یا یک مصاحبه از مجموعهی پادکستهای وبسایت بهائی تیچینگز در خدمت شما هستیم.
فرزاد: اگر یادتون باشه این مصاحبهها رو شادی طلوعی والاس که خودش نوازنده و خواننده هست با هنرمندای دیگه انجام میده و با آنها درباره آثارشان و اینکه از کجا برای خلق آن آثار الهام گرفتهاند به گفتگو مینشینه.
فرزاد: پس دوستان همراه ما باشید با الکس فیزی روحانی معروف به دکتر لبخند!
پریسا: همونطور که در ابتدای برنامه گفتیم، امروز به جای معرفی مقاله، خلاصهی یکی از مصاحبههایی را که وبسایت بهائی تیچینگز به صورت پادکست پخش میکند براتون میگیم. عنوان این پادکست هست: دکتر لبخند: دندانپزشک، هنرمند هیپپاپ، فعال اجتماعی، و بهائی.
فرزاد: امروز با الکس فیزی روحانی دندانپزشک، استاد دانشگاه، جواهرساز، مدل، طراح مد، و موزیسین، در جنوب آفریقا آشنا میشیم.
پریسا: راستش اولش که خلاصه مصاحبه رو خوندم با خودم گفتم مگه میشه آدم همه فن حریف باشه حتما یه جای کار میلنگه.
فرزاد: حتما وقتی به آخر مصاحبه رسیدی نظرت عوض شد و فکر کردی نه انگار میشه.
پریسا: درسته، اگر موافقی قبل از اینکه رمز موفقیت الکس رو با شنوندهها در میون بذاریم، شنوندهها رو بیشتر با الکس آشنا کنیم.
فرزاد: باشه. الکس در یک خانواده ایرانی که ساکن آفریقای جنوبی هستن به دنیا آمده و بزرگ شده. در جامعهای که اختلاف طبقاتی از جنبههای مختلف مثل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خیلی محسوس بوده. اما اینطور که الکس میگه پدر و مادرش اون رو از کودکی با این بیعدالتیها آشنا کردن. مثلا میگه اگر کفش یا مد جدید روی کار بوده، پدر و مادر الکس به جای اینکه لباسهای اون مد جدید رو براش بخرن، تشویقش میکردن که خودش لباسش رو اون طور که میخواد طراحی کنه.
پریسا: که البته کار سختی بوده هم برای الکس و هم برای پدر و مادرش. احتمالا هر دو طرف مقاومتهای زیادی میکردن.
فرزاد: بله. و شاید برای شنوندهها جالب باشه که با این همه وقتی الکس دیپلمش رو میگیره گیج و سردرگم بوده و تصمیم میگیره برای اینکه راه خودش رو پیدا کنه یک سالی رو بره یونان و به پزشکان بدون مرز کمک کنه.
پریسا: و اونجا بوده که به رشته دندانپزشکی علاقمند میشه و تصمیم میگیره در این زمینه تحصیل کنه. و در همون دوران لیسانس بوده که برای خودش عنوانDoctor Smile یا دکتر لبخند رو انتخاب میکنه. الان نه تنها خیلی از افراد سرشناس و مشهور سراغش میرن بلکه برنامهای رو راه انداخته و به طور مجانی به افرادی که نمیتونن از عهده مخارجشون بر بیان خدمات درمانی میرسونه.
فرزاد: نکته جالب توجه توی حرفهاش این بود که الکس به تدریج وارد حرفههای دیگر شده. مثلا بعد از اینکه احساس کرده در رشته دندانپزشکی جا افتاده رفته سراغ ادامه تحصیل تا بتونه در زمینههای دیگه که مورد علاقهاش هست کار کنه. خودش میگه در هر رشتهای که وارد میشه همیشه به این فکر هست که چطور میتونه به بقیه کمک کنه. مثلا میگه پولی که از طراحی و ساخت جواهرات به دست میاره صرف مخارج تحصیل دانشجوهایی میکنه که به کمک مالی نیاز دارن.
…
پریسا: دوستان موسیقیای که الان شنیدین یکی از کارهای آلکس هست که با اسم لکسی لیو به روی صحنه میره و کار ضبط میکنه. آثار موسیقیش که بیشتر رپ هستن متاثر از پیش زمینه ایرانی، بهائی و ریتمهای جنوب آفریقا هست. خودش به موسیقیش میگیه Afro-Persian و البته درست حدس زدین یه جاهایی هم فارسی میخونه.
فرزاد: به گفته خود الکس، اگر چه هیچ وقت به ایران سفر نکرده و بیشتر خودش رو متعلق به آفریقای جنوبی میدونه اما فرهنگ ایرانیای رو که باهاش بزرگ شده فراموش نکرده و در کارهای هنریاش ازش تاثیر میگیره. و همونطور که میشد حدس زد موضوعات آثار موسیقیاش متاثر از آموزههای دیانت بهائی هست مثل: اهمیت تربیت، تساوی حقوق زن و مرد، برابری نژادی و غیره.
پریسا: خوب دوستان داستان الکس به همین جا ختم نمیشه. شاید براتون جالب باشه بدونین که صفحه اینستاگرامش بیش از 100 هزار فالوور داره. توی این صفحه نه تنها تبلیغ دندانپزشکیاش رو میکنه بلکه صفحهاش پر هست از تصویر جوونا و نوجوونایی که در حال خندیدن هستن. همونهایی که در طول هفته توی برنامههای مختلفی که برای اونها داره میبینتشون.
…