مرور مقالههای «عمل به قول و قرارهای سال نو»، و «هیچ کس تنها نیست، ما همه به هم مرتبطیم» نوشتۀ کیتی رومن.
***
فرزاد: دوستان سلام؛ با یک برنامهی دیگه از مجموعه «آموزههای نو»، به اتفاق پریسا، با شما هستیم.
پریسا: سلام من رو هم از استودیوی رادیو پیام دوست در کانادا پذیرا باشید. این هفته هم دو مقالهی دیگر از وبسایت BahaiTeachings.org را با هم مرور میکنیم.
فرزاد: مقالۀ اول امروز را با عنوان «عمل به قول و قرارهای سال نو» جین تات نوشته که قبلا با او آشنا شدهایم. جین بازیگر و نویسنده است و در شهر ایلوی زندگی میکند. جین در ستونی با نام «ایمان و عمل» که در روزنامه ایلوی انترپریز دارد هر هفته مطلب مینویسد.
پریسا: و عنوان مقالۀ دوم امروز هست «هیچ کس تنها نیست».
پریسا: دوستان، با برنامهی این هفتهی «آموزههای نو» همراه باشید. موضوع مقالهی اول امروز که جین تات اون رو نوشته این است که چطور سر قول و قرارهایی که با خودمون سر سال تحویل میذاریم بایستیم.
فرزاد: خوب چی شد که این موضوع رو انتخاب کردی؟
پریسا: راستش فکر کردم چند وقتی هست که از سال نو میلادی گذشته و کم کم هم داریم به سال نو شمسی نزدیک میشیم. البته میدونم که تو فرهنگ ما ایرانیها این موضوع قول و قرار سر سال تحویل به اندازهای که این ور آب متداوله مرسوم نیست.
فرزاد: اما خوب به مدد اینترنت و شبکههای اجتماعی دیگه ایرانیها هم با این سنت آشنا شدن.
پریسا: دقیقا. جین مقالش رو با این سؤال شروع میکنه که چرا معمولا ما پای بیشتر قول و قرارهایی که سر سال تحویل با خودمون میذاریم نمیایستیم.
فرزاد: حتما برای اینکه لقمه بزرگتر از توانمون بر میداریم و وسط کار توش میمونیم.
پریسا: دقیقا. جین به نقل از یک وب سایت به نام مایند تولز یا ابزار ذهن میگه که برای هدف گذاری ۵ قانون طلایی وجود داره.
فرزاد: چه خوب. برای همه ما تو طول سال هم پیش مییاد که بخواهیم هدفگذاری کنیم. این ۵ مورد به هر حال به دردمون میخوره. خب، این قانونهای طلایی چیاند؟
پریسا: مورد اول اینه: هدفی که میگذارید باید شما رو برای رسیدن بهش ترغیب کنه. و دوم اینکه: هوشمندانه هدفتون رو انتخاب کنین.
فرزاد: یعنی چی؟
پریسا: یعنی روشن و مشخص باشه، قابل اندازهگیری باشه، قابل دستیابی باشه، مرتبط باشه و غیره.
فرزاد: و نکتههای بعدی؟
پریسا: نکتهی سوم: هدفهاتون رو بنویسید. و نکته چهارم اینکه برای رسیدن بهش براش برنامهریزیای بکنید که بتونید بهش عمل کنید و دست آخر وسط کار از تلاش دست نکشید.
فرزاد: خوب البته میدونی که شماره آخری از همش مهمتره. خیلی از ماها تمام بندهای قبلی رو انجام میدیم اما به محض اینکه پیچی تو کار میافته یا میبینیم که رسیدن به هدفمون یکم طولانیتر شده، خسته میشیم و دست از تلاش میکشیم.
پریسا: دقیقا، خوب انگار این طبیعت ما انسانهاست که دنبال انجام کارهایی هستم که انجامشون آسون باشه. جین هم به همین دلیل پیشنهاد میکنه که معمولا یک یا ۲ هدف یا حداکثر سه هدف در آن واحد برای خودتون بذارید. چون اگر تعدادشون زیاد باشه ممکنه وسط کار خسته بشید و اصلا دست از همشون بکشید.
فرزاد: جین توصیه دیگهای هم داره؟
پریسا: بله، میگه هر از گاهی پیشرفتتون رو ارزیابی کنید و ببینید چطور پیش میرید و اگر لازم دیدید تغییراتی بدید که رسیدن به هدفتون رو قابل دستیابیتر بکنه.
فرزاد: ممنون. موضوع جالبی بود و برای تمام طول سال که خوبه برای تمام عمر قابل استفاده است.
…