Program Picture

آموزه‌های نو - فصل ۷

قسمت ۲۱
۱۶ اسفند ۱۴۰۱

بررسی مقاله‌های «برآمدن از پس امتحانات سخت و مشکلات زندگی» نوشته جف رِیمی و «خوشی در مقابل اضطراب: روز جهانی شادی» نوشته دیان لارو.

***

پریسا: دوستان عزیز وقتتون بخیر. من پریسا هستم. امروز هم با یک مجموعه دیگه از آموزه‌های نو به همراه همکارم فرزاد در خدمتتون هستیم.

فرزاد: دوستان من هم به نوبه خودم به شما سلام می‌کنم. و امیدوارم برنامه این هفته که مروری بر دو مقاله دیگه از وب‌سایت بهائی تیچینگز هست مورد پسندتون واقع بشه.

پریسا: مقاله اول برنامه امروز عنوانش هست «برآمدن از پس امتحانات سخت و مشکلات زندگی» نوشته جف رِیمی و مقاله دوم با عنوان «خوشی در مقابل اضطراب: روز جهانی شادی» نوشته دیان لارو.

فرزاد: دوستان با برنامه امروز ما همراه باشید.

پریسا: خوب همون‌طور که اول برنامه گفتیم عنوان مقاله اول هست: «برآمدن از پس امتحانات سخت و مشکلات زندگی» نوشته جف رِیمی.

فرزاد: جف رِیمی در شمال شرقی کنتاکی به دنیا اومده و در حال حاضر در بانکوک تایلند زندگی می‌کنه. او مقالات زیادی درباره معنویت نوشته.

پریسا: خوب قبل از اینکه به نظر نویسنده بپردازیم از تو شروع می‌کنم فرزاد.

فرزاد: چرا همیشه از من شروع می‌کنی؟

پریسا: مشکل اینه که تو استودیو کس دیگه‌ای نیست!

فرزاد: پس چاره‌ای نیست، بفرمایید.

پریسا: تو چطور از پس امتحانات سخت و مشکلات زندگی بر میایی؟

فرزاد: راستش رو بخوای ماشالله انقدر امتحانات و مشکلات زیاد و متنوع هستن که هنوز نتونستم یه راه حل پیدا کنم که دفعه بعد آماده باشم.

پریسا: فکر می‌کنی چی می‌شه که هر بار احساس می‌کنی آماده نیستی.

فرزاد: از تو چه پنهون اینکه امتحانات و مشکلات از در وارد نمی‌شن، بعضی وقت‌ها از پنجره یا پشت بام وارد زندگی می‌شن و همین شک اولیه باعث می‌شه مدتی بگذره تا متوجه بشم این مشکلی که دارم باهاش دست و پنجه نرم می‌کنم امتحانات الهی هست.

پریسا: پس در حقیقت اون شک اولیه هست که باعث می‌شه آمادگی نداشته باشی. اما وقتی مدتی می‌گذره ، بیشتر احساس آمادگی می‌کنی.

فرزاد: خوب می‌تونم بگم که بعد از یک مدت که تجربه آدم بیشتر می‌شه، آمادگیش هم برای مقابله با مشکل بیشتر می‌شه و همین کمک می‌کنه که مرحله سخت امتحان رو با آمادگی بیشتری پشت سر گذاشت. اما باید بگم چون امتحانات متفاوت هستن نحوه برخورد باهاشون هم متفاوت باید باشه و هر بار تجربه‌ای به تجربه‌های دیگه آدم اضافه می‌شه.

پریسا: جالبه. در حقیقت اگر درست متوجه شده باشم می‌خوای بگی در مرحله‌ای از زندگی آدم متوجه می‌شه که این امتحانات چه بخوای و چه نخوای سراغت میاد و اجتناب‌ناپذیرین. اگر چه هر بار هم در ابتدا دچار شک می‌شی چون نوع امتحان متفاوت شده اما با تجربه‌ای که از امتحانات قبلی کسب کردی، احساس آمادگی بیشتری می‌کنی و بهتر می‌تونی با موقعیت پیش روت برخورد کنی.

فرزاد: دقیقا. حالا اگر موافقی با من و شنونده‌ها نظر نویسنده مقاله رو هم در میون بذار.

پریسا: حتما. اما بعد از یک استراحت کوتاه.

فرزاد: بفرمایید.

فرزاد: خوب داشتیم خلاصه مقاله جف با عنوان «برآمدن از پس امتحانات سخت و مشکلات زندگی» رو برای شنونده‌ها می‌گفتیم و قرار شد تو نظر نویسنده رو بازگو کنی.

پریسا: خوب نویسنده هم با تو موافقه. اون هم می‌گه امتحانات الهی و مشکلات جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ما هست چرا که بهمون کمک می‌کنه که فرد بهتری بشیم. اما نکته جالبی که جف بهش اشاره می‌کنه اینه که اگر با هر امتحان و مشکلی که سر راحتون رو می‌گیره بخواهید منفی برخورد کنید اول اطرافیانتون رو از دور خودتون دور می‌کنید و بعد هم این کوه بزرگ مشکلاتی که برای خودتون ساختین باعث می‌شه هر چیز کوچکی غمگینتون بکنه.

فرزاد: بله، در آموزه‌های بهائی هم از ما خواسته شده که به جای اینکه به روی مادیات و چیزهای دنیوی تمرکز کنیم، به واقعیت‌های روحانی رو بیاریم. معنویت و روحانیت بهمون کمک می‌کنه که تصویر بزرگتری که فقط محدود به زندگیمون در این دنیا نیست به دست بیاریم.

پریسا: دقیقا. جف در آخر مقاله‌اش می‌گه خیلی وقت‌ها دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و امتحانات الهی باعث می‌شه که فکر کنیم روحمون زنده هست چون مدام به دنبال حل مشکل می‌گردیم.

فرزاد: دوستان امیدواریم قسمت اول مقاله امروز رو پسندیده باشید. در قسمت دوم به مقاله دیان لارو با عنوان «خوشی در مقابل اضطراب: روز جهانی شادی» می‌پردازیم.

news letter image

ثبت نام در خبرنامه