بررسی مقالههای «دوستیابی در جامعه خوشی محور» نوشته مکینا ریورز و «چه اهمیتی دارد که دیگران چه فکر میکنند؟» نوشته مارتی شِرن (Marty Schirn).
***
پریسا: یاران قدیم و دوستان جدید، من پریسا به همراه همکارم فرزاد باز هم با یک برنامه دیگه از مجموعه آموزههای نو در خدمت شما هستیم.
فرزاد: شنوندگان عزیز، وقتتون به خیر! امیدواریم هر جا که هستین سالم و سرحال باشید و آماده شنیدن خلاصهی دو مقاله دیگه از وبسایت بهائی تیچینگز.
پریسا: مقاله اول با عنوان «دوستیابی در جامعه خوشی-محور» نوشته مکینا ریورز.
فرزاد: و مقاله دوم با عنوان «چه اهمیتی دارد که دیگران چه فکر میکنند» نوشته مارتی شِرن.
پریسا: دوستان طی 10 دقیقه آینده با ما همراه باشید تا این دو مقاله رو به شما همراهان همیشگی معرفی کنیم.
فرزاد: همونطور که در قسمت معرفی گفتیم، اولین مقاله امروز نوشته مکینا ریورز هست با عنوان «دوستیابی در جامعه خوشی-محور».
پریسا: مکینا ریور به تازگی از دانشکده مددکاری اجتماعی در دانشگاه کلمبیا فارغ التحصیل شده. او به مباحث مربوط به عدالتخواهی و درمان از طریق راههای خلاقانه علاقمنده.
پریسا: زاویه دید مکینا به موضوع مقالهاش برام خیلی جالب بود.
فرزاد: چطور؟
پریسا: خوب خیلی از ماها شکایت میکنیم که تو دنیای امروز همه دنبال پول درآوردن هستن تا صرف خوشی بشه. حالا خوشی برای هر کسی یه چیزیه. اما ظاهرا تو دنیای مصرفگرایی برای خیلیها بیشتر مفهومش توانایی رفتن به تعطیلات پر زرق و برق و خرید کردنه.
فرزاد: خوب تا اینجا رو که همه کمابیش میدونیم. چه چیزی متفاوتی تو این مقاله اومده که جلب توجهت کرده.
پریسا: تاثیر این خوشی محور بودن روی دوستیابیه. از نظر مکینا این قضیه برای او مخصوصا به عنوان یه زن که به دنبال شریک زندگی در دوستیابی هست تاثیر مستقیم گذاشته.
فرزاد: حالا متوجه شدم و البته باید بگم مردها هم از این معضل بینصیب نیستن. در حقیقت هر کسی که به دنبال شریک زندگی هست از این معضل رنج میبره. در بین مردها و زنها کسایی هستن که حتی در دنیای خوشی محور به دنبال شریک واقعی برای زندگیشون هستن.
پریسا: بله. مکینا میگه خیلیها در دوستیابیشون به دنبال کسی هستن که باهاش برن تعطیلات یا همراه روزهای تفریح و خریدشون باشه و بس؛ و نه چیزی بیشتر.
فرزاد: خوب راه حل چیه؟
پریسا: خیلی ساده. در روابط عاشقانهمون هم دنبال چیزی بیشتر از سرگرمی و خوشی موقت باشیم. به دنبال هدف باشیم.
فرزاد: اگر درست متوجه شده باشم، مکینا منکر شادی و خوشی نیست بلکه میگه خوشی هم باید هدفمند باشه. یعنی همون چیزی که در آموزههای بهائی هم بهش اشاره شده. دلیلش هم اینه که زندگی ما محدود به این دنیا نیست و پیشرفت روحانی ما بعد از این دنیا هم ادامه خواهد داشت و پایانی نداره. برای همین آموزههای بهائی ما رو تشویق میکنه که فقط روی این دنیا و شادیهای دنیوی تمرکز نکنیم بلکه به دنبال هدفهایی باشیم که تاثیر روحانی هم دارند.
پریسا: بله، و به سفارش مکینا حتی وقتی به دنبال روابط دوستانه هستیم به این فکر باشیم که از این دوستی رابطهای پایدار بسازیم؛ کسی که همراه همه تعطیلات و سفرهای تفریحی و گشت و گذارهامون باشه. دوستان مجرد از متاهلین بپرسین، باور کنین که وقتی شریک واقعی زندگیتون رو پیدا کردین خیلی بیشتر بهتون خوش میگذره.
فرزاد: خوب فکر میکنیم بهتره این مطلب رو در حد توصیه دوستانه نگه داریم و بذاریم افراد خودشون برای زندگیشون تصمیم بگیرن.
پریسا: دوستان امیدوارم قسمت اول برنامه رو پسندیده باشید و حال بعد از یک استراحت کوتاه آماده شنیدن خلاصه مقاله «چه اهمیتی دارد که دیگران چه فکر میکنند» نوشته مارتی شِرن باشید.
فرزاد: مارتی شِرن در رشته روانشناسی و مدیریت تجارت در شهر لورنس کانزاس تحصیل کرده. او هم اکنون ساکن توسان در ایالت آریزونا هست. مدتی هم در شیکاگو برای روزنامه شیکاگو تریبون کار کرده و همینطور راهنمای تور در مشرق الاذکار شیکاگو بوده.
پریسا: مارتی مقالهاش رو با مثالی شروع میکنه و این سوال رو میکنه: چه اهمیتی دارد که دیگران چه فکر میکنند؟ او میگه فکر کنید تازه به دیانت جدیدی مثلا دیانت بهائی رو آوردین. اطرافیانتون هر کدوم برخورد خاصی دارن. بعضیها ممکنه برخورد مثبتی داشته باشن و ازتون حمایت کنن. بعضیها هم ممکنه باهاتون برخورد منفی کنن. مثلا ممکنه بهتون بگن با این کار به جهنم میری یا حتی ممکنه تهدیدتون کنن که شما رو از دایره روابطشون خارج میکنن.
…