قسمت ۱۸
خلاصهی مصاحبهی شادی طلوعی والاس با مری دارلینگ با عنوان «تغییر جهان با هر برنامهی تلویزیونی».
***
پریسا: دوستان و همراهان برنامهی آموزههای نو سلام، من پریسا هستم و به همراه همکارم فرزاد قسمت دیگهای از مجموعهی آموزههای نو رو تقدیمتون میکنیم.
فرزاد: من هم خوشحالم که این هفته هم فرصتی دست داد تا خلاصهی یکی دیگه از پادکستهای وب سایت بهائی تیچینگز رو به شما تقدیم کنیم.
پریسا: این هفته خلاصهی مصاحبهی شادی طلوعی والاس با مری دارلینگ را تقدیمتان میکنیم با عنوان «تغییر جهان با هر برنامهی تلویزیونی».
فرزاد: اونچه شنیدین قسمتی از مصاحبهی شادی طلوعی والاس با مری دارلینگ تولیدکننده، نویسنده، کارگردان و یکی از مالکین شرکت WestWind Picture است.
پریسا: کار این شرکت تهیه و تولید فیلم و برنامههای تلویزیونی است و تولیدات این شرکت تاکنون در بیش از ۱۰۰ کشور پخش شده.
فرزاد: اگر موافق باشی اول یکم از مری دارلینگ بگیم و بعد برویم سراغ این موضوع که ماجرای «تغییر جهان با هر برنامهی تلویزیونی» چیه.
پریسا: حتماً. مری دارلینگ در جوانی از طریق دوستش آموزههای آئین بهائی را میشناسد و به خصوص مجذوب آموزهی بهائیِ استمرار ظهور ادیان و وحی الهی میشود. او قبل از اینکه به شرکت WestWind picture برود که شوهرش آن را راه انداخته بوده، سالها در رسانهها و شرکتهای تبلیغاتی کار میکرده.
فرزاد: مری در همون دوران مسئولیت نگهداری ۴ فرزندش رو هم به عهده داشته. یعنی اینطور که من متوجه شدم در اون زمان ظاهراً برای شرکت خاصی کار نمیکرده، شرکت خودش رو داشته و شبها بعد از خوابیدن بچهها تازه شروع بهکار میکرده.
پریسا: بله. شرایط کاریای که احتمالاً خیلی از مادرها در دورهای از زندگیشون اون رو تجربه کردن یا خیلیها همچنان دارن تجربه میکنن.
فرزاد: پس میخوای خاطرهی مری از اون دوران رو برای شنوندهها هم بگویی؟
پریسا: حتما. مری میگه یکبار همهی مادرهای کلاس دخترش تو مدرسه دعوت بودن و هر کدوم از همکلاسیهای دخترش بلند میشن و برای کلاس میگفتن که مادرشون چی کار میکنه و شغلش چیه. دختر مری بلند میشه و به مادرش که تهِ کلاس نشسته بوده نگاهی میکنه و بعد از کمی مکث میگه مامان من هیچ کاری نمیکنه، همش با ما وقت صرف میکنه. مری میگه چون براش مهم بوده که با بچههاش وقت صرف کنه، وقتی از زبان دخترش این رو میشنونه خیلی خوشحال میشه.
پریسا: قبل از اینکه مصاحبه رو گوش کنم، وقتی عنوان رو دیدم با خودم گفتم هدف «تغییر جهان با هر برنامه تلویزیونی» بیشتر به یه آرزوی قشنگِ دست نیافتنی میمونه تا یه هدف قابل دسترس. اما وقتی متوجه شدم تولیدکنندهی مجموعهی کمدی تلویزیونی «مسجد کوچکی در مرغزار» که ۶ فصل هم داشت شرکت WestWind Picture بوده با خودم گفتم بیراهم نمیگن.
فرزاد: چطور مگه؟ چون صاحبان این شرکت بهائیاند دلیل نمیشود هر آرزویی بکنند و هر حرفی که بزنند عملی بشود.
پریسا: این را نگفتم فقط به این دلیل که بهائیاند؛ چون راه و روش و هدفشان هم متفاوت است.
فرزاد: مثلا؟
پریسا: آنها سعی میکنند بین ارزشها و آموزههای بهائی و رویکردشان به قصهگویی و تولید محتوا تعادل برقرار کنند. برای مثال WestWind picture اولین شرکت فیلمسازی است که سریالی کمدی و خانوادگی دربارهی مسلمانان و مسیحیان، یعنی همین سریال «مسجد کوچکی در مرغزار» را ساخته آن هم فقط با این هدف که با ایجاد تفاهم، همدلی و شفقت در جهان تغییری به وجود بیاورد.
فرزاد: خب، چقدر در رسیدن به این هدف موفق بوده؟
پریسا: آن را من نمیدانم. شاید باید قضاوت رو به عهدهی بینندههای این سریال گذاشت که آیا هدف «تغییر جهان با هر برنامهی تلویزیونی» شدنی هست یا نه. اما شاید همین که شش فصل این سریال در 120 کشور دنیا پخش شده، نشان میدهد که هم مردم دنیا به دیدن چنین برنامههایی علاقه دارند و هم اینکه این برنامه بیتأثیر نبوده.
فرزاد: شنوندههای عزیز، آنچه شنیدید قسمتی بود از مجموعهی تلویزیونی «مسجد کوچکی در مرغزار».
پریسا: روزی که اولین قسمت این سریال پخش شد خیلی خوب یادمه. از همه مهمتر یادم میاد که به نظرم نه تنها خندهدار و جالب بود بلکه خیلی هم متفاوت از سریالهای کمدی تلویزیونی دیگه بود و دلم میخواست برنامهریزی کنم که هیچ قسمتیش رو از دست ندم. قبل از اینکه دربارهی تأثیر این سریال و تغییری که ایجاد کرد حرف بزنیم، بد نیست برای آنهایی که این مجموعه را ندیدهاند خلاصهای از داستانش را بگوییم.
…