قسمت ۱۲
مقالهی اول «نقش ثروت در جامعه چیست»، نوشتهی جنا نیکلاس و مقالهی دوم «وقتی مهاجری در میان شما زندگی میکند» نوشتهی دیوید لنگس.
***
فرزاد: دوستان و همراهان همیشگی برنامهی آموزههای نو، سلام.
پریسا: سلام من رو هم از استودیوی رادیو پیام دوست پذیرا باشید.
فرزاد: امروز هم با دو مقاله از وب سایت بهائی تیچینگز با شما همراهیم.
پریسا: مقالهی اول این برنامه عنوانش هست: «نقش ثروت در جامعه چیست»، نوشتهی جنا نیکلاس
فرزاد: و مقالهی دوم این هفته «وقتی مهاجری در میان شما زندگی میکند».
پریسا: مقالهی اول امروز ما عنوانش هست: «نقش ثروت در جامعه چیست»، نوشتهی جنا نیکلاس.
فرزاد: جنا نیکلاس فوق لیسانسش را در رشتهی روابط بین الملل و مدیریت از دانشگاههای استنفورد و آکسفورد گرفته و در حالِ حاضر مدیر عامل شرکت Impact Experience است.
پریسا: میتونی خیلی خلاصه بگی در این شرکت چهکار میکنه؟
فرزاد: جنا سرمایهگذارها رو با گروههای اجتماعی که به هر دلیل نادیده گرفته شدن وصل میکنه تا با همکاری و همفکریِ هم راهکارهایی برای کمک به تقویت و تحکیم شرایط اجتماعی و اقتصادی این گروههای بهحاشیهرانده پیدا کنند. در یکی از پروژهها، مؤسسهی غیرانتفاعی ژنا با یک مؤسسهی غیرانتفاعی مخصوص هنرمندان و مؤسسهی دیگری به نام Culture Bank که کارش سرمایهگذاری روی فعالیتهای هنریه مشارکت میکنند تا از هنرمندان اون محله و فعالیتهای هنری برنامهریزی شده برای کمک به حل مشکلات اون جامعه کمک کنن.
پریسا: میخوام سوالی بکنم که شاید به نظر بیربط بیاد.
فرزاد: عیب نداره؛ بپرس.
پریسا: یادت میاد تو فصلهای قبلی یکی از برنامهها مخصوص هنرمندان بود؟
فرزاد: یه کم باید کمکم کنی. چون خیلی از برنامهها دربارهی هنر و هنرمندان بود.
پریسا: اون برنامه به این اختصاص داشت که عموم هنر رو شغل بهحساب نمییارن و معمولاً تا به یههنرمند میرسن میگن شما شغلتون چیه و
فرزاد: بله بله. هر چی هم هنرمند بیچاره میگه شغل من همینه باز هم اونا سعی میکنن حالیش کنن که هنرمند بودن شغل نیست و ازش میپرسن منظورمون اینه که منبع درآمدت چیه. بعد هم گفتی شاید اگر هنرمندهای بیچاره اکثرشون در فقر از این دنیا نرفته بودن شاید بقیه راجع به هنرمندا اینجور فکر نمیکردن.
پریسا: آفرین چه خوب یادت مونده. ولی میدونی شاید دلیل اصلیای که هنرمندها در فقر از دنیا میرن اینه که عموم جامعه فکر میکنن هنر سرگرمی هست و هنرمند هم مسئول سرگرم کردن بقیه و کسی هم که برای گرمکردن سرِ بقیه پول نمیگیره!
فرزاد: خوب حالا بگو ببینم چطور میخوای به موضوع مقاله که نقش ثروت در جامعه است ربطش بدی؟
پریسا: اگر چه که هنوز خلاصهی مقالهی جنا رو برای شنوندهها نگفتیم اما فکر میکنم تو همون معرفی کوتاه همه چیز گفته شد. در حقیقت جنا، هم ریشهی مشکل رو پیدا کرده و هم برای حلش دست بهکار شده. این یه واقعیته که اکثر هنرمندها مخصوصا اونهایی که در مراحل اولیه هستن هیچوقت اونچه رو که حقشون هست دریافت نمیکنن. معمولاً یا مجبورند از روی دوستی مجانی کاری رو بکنن یا با کمترین مقدار ممکن. اگر هم کسی بخواد روی تولیدات هنریش قیمت بذاره معمولا برچسب تاقچه بالا گذاشتن بهش میخوره.
فرزاد: همهجور گله و شکایتی کردی جز اینکه بگویی نقشِ ثروت در جامعه چیه.
پریسا: جنا میخواد بگه در حقیقت نقش ثروت در جامعه ایجاد فرصت برای اونهایی هست که به هر دلیلی منزوی موندن. البته منظورش این نیست که بهشون بدون تلاش و زحمت ماهی بدیم شاید حتی قرار نیست بهشون ماهی یاد گرفتن هم یاد بدیم چون هر کس در زمینهی کاری خودش بیشتر سررشته داره.
فرزاد: به نظر میاد منظور جنا اینه که هر دو دسته یعنی سرمایهگذارها و گروههای در حاشیه باید با مشورت همدیگه به دنبال راهکار بگردن. یکی سرمایه داره و دیگری استعداد و توانایی. یکی میدونه چطور باید سرمایهگذاری کرد و دیگری میدونه چه جاهایی احتیاج به سرمایهگذاری هست و کجاها میشه به بهترین نحو ممکن از این ثروتها استفاده کرد.
پریسا: و حالا با وصل این سه گروه و ایجاد اعتماد بینشون و با در اختیار گذاشتن امکانات بهشون کمک میکنیم که بتونن به خودشون کمک کنن و خودشون باعث تغییر در جامعهای که درش زندگی میکنن بشن.
فرزاد: و جالب هست بدونین که موسسهی غیرانتفاعی جنا تا امروز با 16 گروه اجتماعی کار کرده، با 500 نفر همکاری کرده و 40 میلیون دلار در اینزمینه سرمایهگذاری شده.
پریسا: کار خیلی بزرگ و ارزشمندی هست.
…