Program Picture

آموزه‌های نو - فصل ۸

شادی، هنر و صلح
۲۷ تیر ۱۴۰۲

در آیین بهائی در جاها و مناسبت‌های مختلف به اهمیت شادی و سرور اشاره شده. اما به نظر می‌رسد در بسیاری از کشورهای دنیا مردم شاد زیاد نیستند و آمار شادی و سرور رو به افول است. در مقاله‌ اول برنامه امروز، با شما نه روش ساده برای داشتن زندگی شاد ‌را مرور می‌کنیم. هنر هم در شادی و سرور انسان نقش مهمی دارد اما بیشتر از آن جوامع را پویا و آدم‌ها را صلح‌جو می‌کند. مید سیمون در دومین مقاله امروز به ما توضیح می‌دهد که چطور هنر به ایجاد جوامع پویا و صلح‌جو کمک می‌کند.

***

پریسا: شنوندگان برنامه آموزه‌های نو، امیدواریم که خوب و سلامت باشید.

فرزاد: امروز هم با دو مقاله دیگه از وب‌سایت بهائی تیچینگز در خدمت شما هستیم. امیدواریم که با ما همراه باشید و از این برنامه لذت ببرید.

پریسا: مقاله اول عنوانش هست: ۹ عادت برای داشتن زندگی شاد نوشته ردیانس تالی

فرزاد: و مقاله دوم با عنوان چطور هنر به ایجاد جوامع پویا و صلح‌جو کمک می‌کند نوشته‌ مید سیمون Mead Simon

پریسا: دوستان با ما همراه باشید.

فرزاد: دوستان همونطور که اول برنامه گفتیم مقاله اول امروز عنوانش هست: ۹ عادت برای داشتن زندگی شاد که آن را ردیانس تالی نوشته. ردیانس از دانشگاه مریلند در رشته ارتباطات فارغ‌التحصیل شده، به چند زبان از جمله اسپانیایی، فرانسه و آلمانی مسلط هست و در اوقات فراغتش با همکاری مادرش کارگروه‌هایی با موضوع رفع تعصب نژادی در آمریکا تشکیل می‌ده.

فرزاد: بر اساس نظرسنجی یکی از مؤسسه‌های آمریکایی در سال ۲۰۱۷، فقط ۳۳ درصد آمریکایی‌های احساس شادی و خوشبختی می‌کردند.

پریسا: متأسفانه به نظر می‌رسه در خیلی از کشورهای دیگه هم، آمار شادی و خوشبختی کم و بیش همینه.

فرزاد: همان‌طور که گفتی جای تأسف داره چون شادی برای سلامت روح و جسم ما ضروریه. وقتی شادیم، احساس قدرت بیشتری می‌کنیم، بهتر می‌تونیم فکر کنیم و بهتر می‌تونیم با اتفاقاتی که در اطرافمون می‌افته کنار بیاییم.

پریسا: بله. ردیانس تالی هم در این مقاله اشاره کرده که در آیین بهائی در جاها و مناسبت‌های مختلف به اهمیت شادی و سرور اشاره شده.

فرزاد: تا الان از مزایای شاد بودن گفتیم. حالا دیگه وقت ارائه دادن راهکارهای عملی هست. چطوره با ۹ موردی که ردیانس بهشون تو مقاله‌اش اشاره کرده شروع کنیم؟

پریسا: بله، حتما مورد اول: لبخند بزنید تا خودتون رو خوشحال کنید.

فرزاد: حتی لبخند اجباری؟

پریسا: بله. به قول ردیانس انقدر با زور لبخند بزنید تا تبدیل به لبخند واقعی بشه.

فرزاد: آیا این نوع لبخندهای اجباری به کم کردن استرس کمک می‌کنه؟

پریسا: ظاهرا. اتفاقا مورد دوم همینه. با خنده استرس خودتون رو کم کنید. می‌دونی وقتی می‌خندی چه اتفاقی می‌افته؟

فرزاد: نه؟

پریسا: خوب قبول داری که شادی یه حس معنویه، درسته؟ لبخند نتیجه حس شادمانی هست که دیده می‌شه. حالا این خنده نتیجه چی هست؟ شل شدن عصب‌ها!

فرزاد: جالبه! و مورد بعد؟

پریسا: شب‌ها به اندازه و خوب بخوابید. چون خواب خوب و کافی در حس و حالتون تاثیر می‌ذاره.

فرزاد: با این مورد خیلی موافقم.

پریسا: پس مورد بعد رو گوش کن: ورزش کنید تا خودتون رو خوشحال کنید.

فرزاد: کار سخت از من نخواه.

پریسا: خوب این مورد چی؟ غذاهایی رو بخورید که خوشحالتون می‌کنن.

فرزاد: خیلی خوبه. و مورد بعد حتما اینه که کارهایی رو بکنید که خوشحالتون می‌کنه.

پریسا: آفرین، دقیقا.

فرزاد: این‌ها که همه‌اش درباره رسیدگی به جسم بود؟!

پریسا: اتفاقا سه مورد آخر در مورد کارهای اجتماعی و روحانیه: در خدمات اجتماعی محله تون مشارکت کنید، شاکر بودن رو تمرین کنید و دعا و مناجات بخونید.

فرزاد: یکی از نکات جالب در این مقاله اینه که نویسنده می‌گه برای رسیدن به شادی باید بین تمام این راهکارها تعادل ایجاد کنیم.

پریسا: یه کم بیشتر توضیح بده.

فرزاد: خوب همونطور که می‌دونی و می‌بینی معمولا یه دسته هستن که می‌گن خودت و سلامتت از همه مهمتره. برای همین اول از همه به خودت برس. یه دسته دیگه هستن که دیگران و خدمات اجتماعی‌شون رو در اولویت قرار می‌دن و معمولا راضی نگه داشتن دیگران رو به خودشون ترجیح می‌دن. اما چیزی که توی این مقاله نظرم رو جلب کرد دید نویسنده بود. اینکه از خودت شروع کن، خودت رو شاد نگه دار و بعد تلاش کن که اون رو به دیگران انتقال بدی. یکی از این راه‌ها رو هم مشارکت در خدمات اجتماعی محله می‌گه. حالا هر کسی ممکنه یک مسیری رو انتخاب کنه اما لب کلام اینه که باید بین این دو تعادلی باشه و فقط نمی شه یک روی سکه رو دید.

پریسا: جالب بود، با نظرت کاملا موافقم.

پریسا: دوستان، امیدوارم تا اینجای برنامه رو پسندیده باشید. در این قسمت مقاله دیگری را مرور می‌کنیم با عنوان چطور هنر به ایجاد جوامع پویا و صلح‌جو کمک می‌کند نوشته‌ مید سیمون Mead Simon.

news letter image

ثبت نام در خبرنامه