Program Picture

آموزه‌های نو - فصل ۳

قسمت ۳
۱۰ فروردین ۱۳۹۶

مرور مقاله «کارول لمبارد هنرپیشه، خیّر و پیرو آئین بهائی» نوشته ورقا مظلوم.

***

فرزاد: دوستان سلام؛ با یک برنامه‌ی دیگه از مجموعه «آموزه‌های نو»، به اتفاق پریسا، با شما هستیم.

پریسا: سلام من رو هم از استودیوی رادیو پیام دوست در کانادا پذیرا باشید. امروز یک مقاله دیگر از وب‎سایت BahaiTeachings.org را با شما مرور می­‌کنیم.

فرزاد: عنوان مقاله­‌ی امروز، که ورقا مظلوم آن را نوشته، این است: «کارُل لُمبارد: هنرپیشه، خَیّر، و پیرو آیین بهائی».

پریسا: ورقا مظلوم بیش از سی سال در کار موسیقی و تولید بوده: اول به عنوان خواننده و نوازنده­‌ی ویولون در گروه «نور در ظلمت» و بعدتر به عنوان تولیدکننده. اخیرا وارد عرصه­‌ی تولید فیلم و ویدئو، تدوین و کارگردانی شده و چند مستند هم درباره­‌ی شخصیت­‌های برجسته­‌ی بهائی ساخته.

فرزاد: دوستان، قبل از اینکه به سراغ این مقاله برویم، می­‌خواهیم یک بار دیگر خواهش کنیم که به فیس­بوک و تلگرام سرویس رسانه­‌ای فارسی بهائی سر بزنید و درباره­ مقاله­‌ها نظر بدهید.

پریسا: آدرس صفحه­‌ی فیس­بوک و تلگرام مان را در آخر همین برنامه یک بار دیگر به اطلاع شما می­‌رسانیم.

فرزاد: در ضمن، از این به بعد، برنامه­‌های «آموزه­‌های نو» از طریق ساندکلاد سرویس رسانه­‌ای فارسی بهائی هم قابل دسترسی است.

پریسا: دوستان، لطفا با برنامه امروز ما همراه باشید.

پریسا: فرزاد، قبل از اینکه قصد معرفی این مقاله را داشته باشیم، اسم کارُل لُمبارد را شنیده بودی؟

فرزاد: با اسمش به عنوان هنرپیشه آشنا بودم اما هیچ کدام از فیلم‌هایش را ندیده‌­ام. می­‌دانستم که قبل از مرگ تراژیکش در سن 33 سالگی در اثر سقوط هواپیما، یک بار هم نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین هنرپیشه‌­ی زن شده بود.

پریسا: چیز دیگه‌­ای هم که شاید خیلی­‌ها درباره­‌اش بدانند این است که همسر کلارک گیبل (Gable)، هنرپیشه معروف فیلم «بر باد رفته» بوده.

فرزاد: اما دلیل معرفی این مقاله در برنامه­‌ی امروز که تا یادمان نرفته بگوییم آن را ورقا مظلوم نوشته، فقط این نیست که کارُل لُمبارد در طی مدت کوتاهی کارنامه­‌ی درخشانی داشته و اگر زنده مانده بود به نظر خیلی از منتقدین از هنرپیشه­‌های اسطوره­‌ای هالیوود می­شد؛ درست است؟

پریسا: کاملا. تازگی فیلم مستندی با عنوان «کارُل لُمبارد» به نمایش درآمده که بخش‌­هایی از زندگی شخصی این هنرپیشه را به تصویر می­‌کشد که تا به حال کمتر شناخته شده بوده است.

فرزاد: بد نیست کمی برای شنونده­‌ها توضیح بدهی که کارُل لُمبارد در چه دوره­ای زندگی می­کرده و هنرپیشه بوده.

پریسا: کار هنرپیشگی کارُل در زمانی اوج می­گیرد که شاید یکی از تاریک­‌ترین دوران تاریخ آمریکا بوده باشد، یعنی دهه­‌ی سیِ قرنِ بیستم، دورانِ معروف به رکودِ بزرگ. در این دوران که میلیون­‌ها نفر از مردم جهان زیر فشار گرسنگی و دیکتاتورها بودند، سینما پناهگاه محبوبی شده بود برای فرار از رنج و سختی­‌های زندگی روزمره. و در صدر فهرست پربیننده­‌ترین فیلم­‌ها، کمدی بود و فیلم­‌های کارُل لُمبارد، ملکه ژانر کمدی.

فرزاد: چطور کمدی این قدر پرطرفدار بوده؟ فقط به خاطر خنده و کمی تفریح؟!

پریسا: این طور که نویسنده­‌ی مقاله، ورقا مظلوم می­گوید، در دوره­‌ی رکود بزرگ موضوع­‌های مهم روز پول و طبقه­‌ی اجتماعی بوده و کمدی­‌ها در واقع این موضوع‌­ها را به بازی و تمسخر می­‌گرفتند.

فرزاد: خب، چطور کارُل لُمبارد در این فیلم‌­ها گل کرد؟

پریسا: به نظر ورقا مظلوم، به غیر از شخصیت دوست­‌داشتنی و متواضع او، و همین­طور زیبایی و وقارش، چیزی که کارُل لُمبارد را در میان مردم شهره کرد ارتباطی بود که تماشاگران با فیلم­‌های او برقرار می­‌کردند: آنها در کارُل دختری شهرستانی را می­‌دیدند که با وجود همه‌ی موانع آدم موفقی شده بود. همین عوامل کارُل را تا سال 1937 به مشهورترین هنرپیشه­‌ی زن جهان و پردرآمدترین ستاره‌­ی هالیوود تبدیل کرده بود.

فرزاد: از هنر کارُل لُمبارد گفتی اما در عنوان مقاله آمده که او آدم خیری هم بوده.

news letter image

ثبت نام در خبرنامه